Bijna alle adsorbers zijn tegenwoordig uitgerust met relatief goedkope, direct aangedreven ventilatoren. Direct-drive klinkt natuurlijk goed, en het stroomverbruik is  lager. Was het maar zo simpel …
Om een ​​adsorber optimaal te laten werken, is een bepaalde contacttijd vereist; de verblijftijd gedurende welke de luchtstroom in contact komt met het adsorbens. Een voorwaarde voor een optimale contacttijd is de juiste druk. Die moet boven de 10.000 Pa zijn. Daar gaat het mis met de goedkope ventilatoren: ze “storten” in. Hierdoor is de contacttijd langer, dus ook de adsorptiefase, en daardoor is de capaciteit van een adsorber veel lager. Daarnaast hebben veel direct aangedreven ventilatoren op korte termijn lagerproblemen. We hebben een mooie servicebaan aan het vervangen van deze goedkope ventilatoren.
Onze Duitse snaar-aangedreven ventilatoren zijn krachtiger, gaan langer mee, en met het nieuwe luchtverdeelsysteem dat Blue Atmosphere toepast, hebben onze adsorbers een 50% hogere capaciteit per kg adsorbens. Het is andersom: u bespaart ongeveer 20% energie met de juiste ventilatoren. Puur metaal, geen plastic.