• Agrarische kennis Agrarische kennis
  • Vooruitgang Vooruitgang
  • 30 jaar ervaring 30 jaar ervaring
  • Laag risico Laag risico

Nieuw: Gasdichtheidsmaterialen voor koelcellen

Blue Atmosphere wil zich verder ontwikkelen als totaal leverancier voor Controlled Atmosphere-producten en introduceert 3 nieuwe producten die samen een uitstekende oplossing bieden voor het gasdicht afwerken van koelcellen en andere ruimten.

30 jaar ervaring in opslag

Disruptieve innovaties

Blue Atmosphere is een wereldwijde aanbieder van Controlled Atmosphere (CA) technologie. Een nieuw, Nederlands bedrijf met meer dan 30 jaar ervaring in de opslag van groenten en fruit. De CA-markt verandert momenteel sneller dan ooit tevoren. Tot een paar jaar geleden was er een wat conservatieve, afwachtende houding met nauwelijks echte innovaties. Maar dat is veranderd.

“Blue Atmosphere kan disruptieve innovaties leveren die de bewaarmarkt in één keer zullen veranderen”, zegt Bert Tournois, CEO van Blue Ocean Xlerator. Box is onze academische en zakelijke partner, gevestigd in Wageningen. “Vooral op het gebied van CO2-absorptie- en sturingssystemen is Blue Atmosphere niet alleen flexibel en klantvriendelijk, maar werkt het bedrijf ook sterk kosten reducerend”.

Visie

De versmarkt kent turbulente tijden. Koude ketens zijn complex geworden, fossiele brandstoffen staan onder druk, en het gebruik van chemicaliën wordt verboden.

Om uw bedrijf door deze tijd vol veranderingen te leiden, heeft u partners nodig die bereid zijn zich te ontwikkelen, agile te zijn en zich voortdurend aan te passen. Meer dan ooit vraagt ​​de markt om innovatieve oplossingen. Wij opereren vanuit Wageningen, het grootste wereldwijde knooppunt voor Agri en Food-innovatie. “Blue Atmosphere ontwikkelt oplossingen die ervoor zorgen dat u In Control blijft!”, aldus Raşit Görgülü, CFO van Box.
Slimme innovaties die problemen oplossen

Onze diensten & apparatuur

Hieronder vindt u een overzicht van onze diensten. Elke service bestaat uit een of meerdere apparatuur. Selecteer hieronder een bepaald service-item om te zien welke apparatuur er deel van uitmaakt.

Apparatuur

Hieronder een overzicht van onze apparatuur

Uitrusting van Langdurige CA-bewaring

Hieronder een overzicht van onze apparatuur

Uitrusting van Blanketing

Hieronder een overzicht van onze apparatuur

Uitrusting van FreshMAP & shipping

Hieronder een overzicht van onze apparatuur

Uitrusting van Laboratorium systemen

Hieronder een overzicht van onze apparatuur

Uitrusting van CO2 Absorptie

Hieronder een overzicht van onze apparatuur

Uitrusting van Turnkey oplossingen

Hieronder een overzicht van onze apparatuur

Redenen om te kiezen voor Blue Atmosphere

Waarom zijn wij anders?

Er zijn verschillende redenen om Blue Atmosphere als uw partner te kiezen.

1
Innovatie en een wetenschappelijke aanpak

Nederland heeft een zeer sterke mondiale positie in Agri & Food. Ons bedrijf is gevestigd in Wageningen waar ook Wageningen University (WUR), een van de belangrijkste landbouwuniversiteiten ter wereld, is gevestigd. Onze partner, Blue Ocean Xlererator, is een investeerder opgericht door ondernemende wetenschappers die disruptieve innovatie als uitgangspunt nemen voor hun bedrijfsmodellen. Box en Box-bedrijven worden ondersteund door twee R&D-bedrijven TOP en TDI. Blue Atmosphere ontwikkelt samen met deze partners marktgestuurde oplossingen.

2
Gegarandeerd de beste prijzen

Door machines intelligent te ontwerpen werd het mogelijk om grote delen van de productie uit te besteden, en efficiënte voorraden aan te houden. Verder hebben een aantal innovaties de capaciteit van onze machines met 20-30% verbeterd. Ten slotte houden we onze overheadkosten laag en blijven investeren in ontwikkeling. Daarom zijn we zo concurrerend, en worden we in staat gesteld om projecten aan te bieden tegen aantrekkelijke prijzen.

3
Wij respecteren uw vrijheid

Nederlanders werken graag samen. Ons sturingssoftware is geprogrammeerd in Siemens Climatix-controllers. Onze modulaire hardware is niet alleen kostenefficiënt en uit te breiden, maar kan ook eenvoudig communiceren met andere software via het MODbus-protocol. Omdat we onze eigen software en besturingssystemen ontwikkelen en produceren maken we verbinding met bijvoorbeeld een koelsturing van een derde partij. Dat geeft u de vrijheid om een project in te richten zoals u dat wilt.

4
Wij geloven in service

We hebben 30 jaar ervaring met Controlled Atmosphere bewaring. We kennen niet alleen de technologie, maar ook de fysiologie en biochemie van de verse producten. We weten hoe ermee omgaan moet worden. We begrijpen heel goed waarom service zo belangrijk voor u is. Onze sturingssystemen hebben goede diagnostische eigenschappen, wat betekent dat veel problemen op afstand kunnen worden opgelost. Natuurlijk werken we samen met lokale technici die helpen wanneer iets zo niet opgelost kan worden. Uw project wordt grondig getest en in uw aanwezigheid opgeleverd. We laten u nooit in de kou staan; u kunt op ons rekenen.

Verhoog je kennis!

Blog

Hoe worden CO2-adsorbers gedimensioneerd?

Waarom is het dimensioneren van Controlled Atmosphere machinerie zo belangrijk? We willen hier eens wat meer aandacht aan besteden. Het gaat met name om de CO2-adsorbers. Optimale CO2-waarden in een koelcel zijn voor elk versproduct anders. Zelfs voor verschillende cultivars en teeltlocaties kunnen ze anders zijn. Sommige appelrassen zijn bijvoorbeeld gevoelig voor CO2,…