In uw meetsysteem zit een luchtpomp die monsters aanzuigt om de luchtsamenstelling in uw Controlled Atmosphere koelcellen te controleren. Dit gebeurt met een debiet van ongeveer 6-7 liter per minuut. Veel klanten vragen zich af waarom hun ijkgas steeds op is. De reden hiervoor is dat de meeste meetsystemen hetzelfde debiet gebruiken om gasanalyseapparatuur te ijken. Dit is zonde en niet nodig, want ijkgas is niet goedkoop.

Blue Atmosphere meetsystemen hebben hier een standaard oplossing voor. Alleen bij ijking verlagen wij het debiet naar 1 liter per minuut. U kunt nu zelf uitrekenen hoeveel dat bespaart. Het goede nieuws is dat wij de meeste systemen om kunnen bouwen naar minder ijkgasgebruik. Neem gerust contact met ons op, zodat wij vrijblijvend kunnen bekijken of uw systeem daar geschikt voor is.

Belangrijk is dat u regelmatig uw apparatuur ijkt. Een aan te raden interval is eens per week, minimaal eens in de twee weken. Vergeet ook niet uw handmeter te ijken. Wij raden aan uw koelcellen minimaal eens per week handmatig te controleren.